Weekend van het Varken

zaterdag 11 september 13:00 - 16:00

Het ging een aantal jaren goed. Toen kwam de klad in het ‘Weekend van het Varken’. Maar in 2020 zou het een herstart beleven, maar toen was er covid-19. Nu dan, alleen op zaterdag.

Een deel van de varkenshouderij – en dan wat dan zichtstallen heten – opent eens in de twee jaar in het tweede weekeinde van september de deuren voor bezoek. MergenMetz is Vijfsterren varkensboer bij Varkens in Nood. Deze organisatie heeft, zoals u weet, het beste voor met de dieren.

Op zaterdag 11 september openen tien vijfsterren-varkensboeren de deuren en vertellen ze je alles over hun varkens. Lees hier meer en zie ook welke varkenshouders meedoen.

De Tuinen van MergenMetz is weliswaar vijfsterren-varkenshouder, maar doen dit weekeinde NIET mee. We zijn ook geen geen heuse varkenshouderij. Wij hebben bonte bentheimer landvarkens die in een stuk bos worden gehouden. Wij fokken de dieren om dit zeldzame ras in stand te houden.

Tot 1 januari 2020 hadden we ook negen dieren aan de Nico Bovenweg in Oosterbeek. Aan het experiment om varkens Japanse Duizendknoop te laten bestrijden, tezamen met de Gemeente Renkum, kwam na vijf jaar een einde. De buurt, en met name Monet Bearda Bakker heeft de dieren overgenomen.

 

Meer info

Varkens in Nood
Eefje Klinkenberg
Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Waar

De Tuinen van MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie