Zaden- en plantgoedverkoop (i.p.v. 18 april)

zaterdag 16 mei 09:30 - 16:30

Deze dag was eerder gepland op 18 april, maar toen was alles nog te klein.

 

En voor wat betreft het zaaien, er kan nog best veel worden gezaaid in mei.

Kom kijken wat er van uw gading is! De Eetbare Siertuin is een demonstratietuin en dat betekent dat er altijd wat nieuws is aan bijzondere eetbare gewassen. Wat niet in de tuin komt, verkopen wij. Dat geldt ook voor de biologische moestuin, waar ook zeldzame groenten worden geteeld.

Zaden en zaailingen en planten

Alles wat dit vroege voorjaar is gezaaid en voor onze tuinen te rijkelijk is opgekomen, wordt verkocht. En het is nog vroeg genoeg in het seizoen om nog zaden van “late” gewassen te kopen.
Elke maand staat Anthonetta van Bergenhenegouwen van Bloemen in de Tuin met een fraai assortiment eetbare planten op Sonsbeekmarkt.

Eeuwig moes en meer

IMG_9771 (Custom)Het is geen uitverkoop, maar op = op. Zo hebben we vorig najaar pakweg 40 stuks eeuwig moest gestekt. En voor wat betreft de moestuin zal er ongetwijfeld om kolen (de zuurkoolkool filderkraut), tomaten (o.a. stakeless), snijbiet, stengelsla, wellicht ook enkele mashuas en meer gaan. En natuurlijk planten die bij een Eetbare Siertuin horen! Kom onverplicht kijken.

Neemt u zelf wat tasjes en bakjes (voor planten in pot of met plug of kluit) mee?


En dan door naar De Ommuurde Tuin

Want ook bij tuinster Esther Kuijler is het plantjesdag. Is het bij ons groenten en bijzondere eetbare gewassen, bij DOT gaat het van boerenkool tot yacon, van eikebladsla tot yellowsubmarinetomatenplantjes en van prachtige latyrus tot paarse basilicum. 
Esther is de beroerdste niet en leidt je om 11, 14 en 16 uur om/door de tuin en vertelt over haar plantjes. Op het terras zijn soep, pizza’s en heerlijke baksels en fruit- en groentesmoothies te proeven.

 

 

Meer infoToegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Waar

MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie