Van Stam tot Zwam – zelf shiitakes en oesterzwammen telen

zaterdag 12 oktober 14:00 - 17:00

oesterzwammen en shiitakes
Onze eigen stammen – zo kan het ook een voedselbos worden

Zelf shiitakes en oesterzwammen telen, dat gaat stam tot zwam. Paddenstoelen zijn gezond, een goede vleesvervanger en makkelijk te zelf te telen. Ze verlangen niet veel, een beetje schaduw en beschutting. De kleinste tuin of balkon kan voldoende zijn.


Maar het gaat niet alleen om het hoe? Maar vooral ook om het waarom? Samen met Pip Gilmore van Groene Takken organiseren we een workshop waarbij alles fijntjes uit de doeken wordt gedaan. Leuk en leerzaam.

Wij telen alweer een redelijk aantal jaren zelf shiitakes. De stammetjes staan in de schaduw en we dompelen ze een paar keer per jaar. Ooit hebben we er zelf pluggen in geslagen.
Het begon in het jaar 1 v C (1 jaar voor Covid): Pip Gilmore bracht ons wat stammen die zij over had, omdat ze verhuisde en wij ze kochten. En Pip vertelde ons dingen die we niet wisten. En Pip weet veel! Dus: “Zullen we een workshop organiseren?”
“Oké,” zei Pip.
En nu verzorgen we twee keer per jaar, met groot succes, de workshop Van Stam tot Zwam. Deze versie op 12 oktober 2024 sluit aan op het Groot Paddenstoelendiner in de avond. Dus u kunt blijven en er een hele paddenstoelendag van maken.

Lees hier meer en boek in onze webshop.

Meer info

MergenMetz/Groene Takken
Norbert Mergen
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja
59 EUR p.p. (Vrienden 54 EUR)

Waar

De Tuinen van MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie