De Scharrelaar

Nummer 1 van 2022 van De Scharrelaar, Vogeltijdschrift voor lezers. We besteedden twee keer eerder aandacht aan dit mooie initiatief. Dus vooruit, nog een keer, want ook dit nummer is weer Erg Goed. Het is meer een klein boekje – of nou ja, klein, het meet ruim honderd pagina’s – dan een tijdschrift, en erg fijn leesvoer voor iedereen die van literatuur en natuur houdt.

Erbovenuitsteker

Kan je een goed blad te veel aandacht geven? 🙂 Dus dit keer een korte recensie; we hadden het immers hier en hier eerder over De Scharrelaar. Hoe de tijd vliegt, dat geldt bij uitstek een vogeltijdschrift. Natuurlijk is het concept van het blad een bij elkaar “gescharrelde” verzameling geschreven woord en daarmee zorgt voor enige variatie in kwaliteit over de verschillende nummers. Maar alle artikelen zijn altijd de moeite waard. Maar sommige exemplaren van De Scharrelaar zijn nog beter dan de andere. Dit nieuwe nummer vind ik wel zo’n erbovenuitsteker.

Eksters voor boven Maartjes bed

Om te beginnen bevat deze Scharrelaar werkelijk schitterende gedichten van Kees ‘t Hart en Benno Barnard. Die moet u zelf maar lezen en herlezen. En herlezen. Er zijn ook prachtige houtsnedes in zwart-wit van Octavie Wolters. Geef mij die eksters van pagina 53 voor boven mijn bed.
Daarnaast parels van verhalen van onder andere Mohammed Benzakour, Caspar Janssen en Marja Vuijsje. En mooie informatieve stukken, bijvoorbeeld een hartenkreet van Rob Bijlsma over de teloorgang van het rijke boerenland rond Ede, de woonplaats van zijn jeugd.

Aanrader. Punt. Uit.

TitelDe Scharrelaar, Vogeltijdschrift voor lezers, nummer 2022/1
VanDiverse auteurs
UitgeverAtlasContact
ISBN978 90 450 4605 1
Verschenen7 april 2022
Prijs€ 16,99
Verkrijgbaar bijKies voor de boekhandel van steen en cement. En àls je een webshop prefereert, kies dan deze.

Plaats een reactie