Goed toeven in Portugal

dee voor een groene zomervakantie? Of gewoon even een weekje weg. De olijfolie die wij importeren komt van Dominio Vale do Mondego. Dat is niet zomaar een boerderij. Eco-Agro-Toerisme. Wij noemen het een lustoord. Een met heel veel mooie activiteiten.

Mooi in Portugal - brood op tafelHet landgoed ligt voor een belangrijk deel in het natuurreservaat Serra da Estrala. Ooit zes kleine boerenbedrijven die bij elkaar zijn gevoegd. De huizen (quinta's) zijn omgevormd tot vakantieverblijven. Het landgoed is een weerslag van Eelco Schaap, dertig jaar lang adviseur biologisch-dynamische landbouw en Karin Sligting, ooit directeur Slot Loevestijn. Natuur. Kunst. Eko. Cultuur. Goed en eerlijk eten, workshops. Het komt allemaal bij elkaar in een prachtige omgeving.

 
Mooi in Portugal - vakantiehuis met zwembad

 

 

 

Angel Festival

In 2010 is voor de eerste keer het Angel Festival georganiseerd: kunst, cultuur, muziek, toneel, workshops en meer. Portugezen en Nederlandse artiesten. Begin augustus. Prachtig, maar wij van MergenMetz kunnen dan helaas nooit. Gaat u?

Mooi in Portugal - bordeleirakuddeTrekken door de Serra da Estrala

Deze e-mail ontvingen wij een week geleden: "We zijn trots een bijzondere week aan te kondigen georganiseerd in samenwerking met onze Portugese partners Rui Ribeira en Maria-João Caldeira. Een week die begint en eindigt op ons mooie landgoed. Van daar uit wandel je in vier dagen dwars door het grootste natuurpark van Portugal, de Serra da Estrela. Daar waar de aarde de hemel raakt."
En dat doen ze twee maal in juni en een maal in september. Interesse. Klik hier

Mooi in Portugal - Angel Festival 2012 - kleinMooi programma.

Als u er al niet gewoon voor uw eigen vakantie heen gaat (kamperen kan ook), dan bieden Eelco en Karin een breed scala aan activiteiten. We noemen ze niet allemaal. Kijkt u maar hier.

 
Mooi in Portugal - Serra da Estrala Hiking

 

 

 

Kokende mannen!

Maar één ding lichten we er graag nog uit. Eelco schreef: "Mijn goede vriend en buurman Menno Simon, onze trouwe huisvriend Orlando en ik, hebben een uitdagende week samengesteld waarin we samen gaan koken, stoken, drinken en proeven. Mannen onder elkaar. Beleef het mee. Eelco" Dat is in mei en in september. Ons uit het hart gegrepen. Klik hier voor meer.

Voor de goede orde: Menno Simon is vinoloog en culinair schrijver en is sinds enige tijd ook daar gaan wonen. Een huis met een heuse wijngaard.
  mooi in Portugal - kokende mannen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie