Typisch Balkenende

Tijdens een bezoek aan Wildenburg, het pittoreske plaatsje met kasteel in de Eifel, troffen we Balkenende. En wel meer dan één.

Op MergenMetz bedrijven we geen politiek, waarbij we er wel vanuit gaan dat een groen bestaan door zowel links als rechts wordt gedragen.

 

Het is niet ver van Nederland en het is zo'n fraai stukje buitenland. Nationalpark Eifel ligt tegen de Belgische Hoge Venen aan en vormt een grensoverschrijdend geheel: Naturpark Hohes Venn Eifel. Dat mag een geheel Duitse naam hebben, want het Belgische deel ligt in de zgn. Duitssprekende Ostkantons.

 

Vakantiehuis

Zo af en toe bezoeken we onze zwager en (schoon-)zus. Zij zijn naar Benenberg getrokken en runnen daar nu een Gasthaus, of beter: een groepsaccommodatie. (Meer weten? Klik hier)

[Voor de goede orde: Dit afgebeelde huis is niet het bedoelde vakantiehuis.]

 

Afgelopen weekeinde lag er een dik pak sneeuw. Het weer was fraai en op twintig minuten lopen, over landwegen door heuvelgebied, ligt Wildenburg.

 

Als dit geen Balkenende is

En daar troffen we een heuse Balkenende. Niet één, maar wel vier. Kijk maar. In de onderzijden van de balkeneinden zijn hoofden gesneden.

In NRC Weekblad, de weekeindbijlage van de krant van 27 februari 2010, verscheen onder de titel 'Visionair zonder gezag' een profielschets van onze premier. We citeren: "Hoe feller je met hem discussieerde, hoe meer hij aan zijn eigen gelijk vasthield. Juist onverzettelijke mensen zijn tot uitzonderlijke prestaties in staat, zei hij eens."

Zoiets noemen wij het gedrag van een stugge Zeeuw met een houten kop. En dat in Wildenburg in de Eifel.

Plaats een reactie