Ons programma voor 2024

Voor het nieuwe jaar 2024 werken we bij De Tuinen van MergenMetz aan een mooi programma. Nog niet alle punten staan op de i. Maar we lichten hier al het een en ander toe, concrete plannen en ideeën. Niet alles is in beton gegoten en het jaar duurt 366 dagen. Dus kijk eens rond in onze Agenda en in onze webshop bij de activiteiten. En blijf dat regelmatig doen want er worden vast en zeker gaandeweg dingen toegevoegd.

Open Tuin

Belangrijk: onze tuin is in het tuinseizoen van 2024 niet meer iedere zaterdag geopend, maar nog wel regelmatig en met een vaste rondleiding, gelegenheid tot lunch en meer. Op andere zaterdagen staan we vaak op een tuinbeurs. De data van de Open Tuin zijn (onder voorbehoud):

zaterdag 27 aprilOpen Tuin
zaterdag 11 meiOnze Plantjesdag (i.s.m. Plantgoeddag bij De Ommuurde Tuin)
zaterdag 25 meiOpen Tuin
zaterdag 29 juniOpen Tuin gekoppeld aan Dag van de Renkumse Beekdalen
zaterdag 27 juliOpen Tuin
zaterdag 24 augustusOpen Tuin
zaterdag 14 septemberOpen Tuin met thema Open Monumentendag
zondag 15 septemberOpen Tuin met thema Open Monumentendag
zaterdag 28 septemberOpen Tuin

Voor de open tuin geldt:

  • Vrij toegang, geen inschrijving en niet te voren aanmelden
  • Kom aan, kijk rond, loop door de tuin, ga zitten, drink koffie, thee of wat anders en de pot schaft bij ons altijd wat
  • Misschien wil je planten, boeken of zaden kopen
  • Kom op tijd: om 11:30 start een gratis rondleiding (duurt circa een uur)
  • De rest van de dag kan je op eigen gelegenheid rondkijken en gebruik maken van onze digitale rondleiding.

Op sommige zaterdagen is er in de middag ook nog een andere rondleiding of workshop waar u zich desgewenst voor kunt inschrijven (soms zijn daar wel kosten aan verbonden). Kijk daarvoor in de agenda!

Workshops

We zijn heel blij dat we ook in 2024 weer leerzame en leuke rondleidingen en workshops kunnen geven, zelf en in samenwerking met Pietje Snijders (kunstzinnig met papier, textiel en planten), Anthonetta van Bergenhenegouwen (plantengoeroe, haar bedrijf heet Bloemen in de Tuin) en Pip Gilmore (diepgaande kennis over paddenstoelen, haar bedrijf heet Groene Takken). Een nieuwe samenwerking waar we heel erg blij mee zijn is met Helen Otten van Heleno Kruiden. Zij komt in onze tuin en serre een aantal keren een lezing of workshop verzorgen op het gebied van heilzame planten en hoe je kruiden kunt gebruiken op allerlei manieren. Helen stond vele jaren geleden mede aan de basis van het Herboristengilde en is een baken van diepgewortelde kennis.

Soepje met kweeperen

We broeden nog op een aantal inspirerende (kook)workshops. We zetten in november weer onze workshop ‘zelf verse worst maken‘ op het programma, er komt een themadag ‘noten met smaak‘, koken met chocolade (ja er is heel veel meer mogelijk dan chocolademelk of een dikke saus), Grand Diner du Kwee en is het niet weer eens tijd om gezamenlijk buiten te koken? En we broeden op een informatieve dag voor moestuiniers. Enfin, dat alles vergt nog wat uitwerking. Volg de agenda!

Evenementen buiten de deur

Als je ons graag ook nog elders wil tegenkomen: wij staan ook in 2024 weer op verschillende markten en evenementen. (Juist, ja, meest op die andere zaterdagen.) Wie, wat, waar? Zie onze agenda.

Sint Jan

Een streep erdoor. We hebben besloten in 2024 geen Sint Jan te organiseren. Misschien in 2025, misschien nooit meer. Langer geleden waren wij zelden op een tuinevenement te vinden (toentertijd was er alleen Groenmoes Markt). Nu zijn er meer evenementen waar wij zelf ook een stand hebben. En daar staan onze vrienden meest ook. En die zien jullie daar dus al, dus waarom zouden we nog eens een eigen markt, hoe klein en fijn ook, moeten organiseren. We leggen ons dan liever toe op puike workshops, lezingen en dergelijke. En natuurlijk de regelmatig terugkerende Open Tuin met de standaard rondleiding.

Groepen

Je kunt altijd met groepen bij ons terecht. Een aangeklede rondleiding met de tuinclub, een workshop worst maken met de afdeling. Zeg het maar. Veel van onze activiteiten zijn namelijk ook voor groepen te boeken. Kijk eens bij De Groene Keuken. Neem vooral contact op als je interesse hebt! Wij vinden het leuk als je komt.

Plaats een reactie