Tip: Biotuinwijzer.nl

Biotuinwijzer is een praktische website met ontzettend veel adressen van biologische tuinen, kwekerijen en landerijen. Niet alleen een geweldig startpunt voor een dagje uit, want er staan ook webshops en een activiteitenagenda op.

Sasa Rácz begon een collectie van adressen en adresjes rondom biologisch tuinieren. Dat groeide uit tot de biotuinwijzer. Een uit de hand gelopen hobby dus (en daar weten wij alles van). Het is een handig en leuk startpunt van zoektochten naar kwekers, tuinderijen, pluktuinen, enzovoorts. In Nederland, maar er komen ook steeds meer adressen in Vlaanderen bij.

klik op de kaart

Op de kaart wordt met icoontjes onderscheid gemaakt wordt naar type van het adresje, maar ook naar groen-heid: de meest groene adressen (met een officieel Demeter of BIO-keurmerk, bijvoorbeeld) hebben het meest donkergekleurde icoontje. Je kunt inzoomen op je eigen regio en daar kijken wat er zoal te vinden is. En: bedrijven of tuinen die vinden dat ze hier bij zouden moeten staan, mogen zich melden.

Extra: een pagina met groene webwinkels. En: een pagina met boekentips. Helaas kun je de boeken bij Biotuinwijzer dan rechtstreeks bestellen op Bol.com (onderdeel van Ahold Delhaize NV met grote buitenlandse investeerders) – wel handig natuurlijk, maar wij steunen toch liever de lokale boekhandel van steen en cement. Ach, het is slechts een detail; Biotuinwijzer is echt een leuk initiatief.

Plaats een reactie