Churros

Een dessert-tapa, of zo.

bron: Annes Kookpunt
3 ½ dl water; 100 gr boter; 200 gram zelfrijzende bloem (= 200 gr zelfrijzend bakmeel = 184 gr bloem + 16 gr bakpoeder); 6 eieren; kaneel; poedersuiker; frituurpan met arachideolie

Verhit in een pan het water met de in stukjes gesneden boter op matig vuur. Roer er (van het vuur af) met een houten lepel de bloem door. Zet de pan terug op laag vuur en verhit al roerend nog 1 minuut. Laat iets afkoelen en doe het deeg in een schaal. Klop er met de mixer één voor één de eieren door. Schep het beslag in een spuitzak met een gekarteld mondstuk.

Verhit de frituurpan tot 180oC;

Spuit reepjes beslag direct in het hete vet en bak ze goudbruin in circa 3 minuten. Draai ze halverwege de baktijd even om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze royaal met kaneel en poedersuiker.

4 april 2008
Gabi wilde voor haar verjaardag een kookworkshop. Dit was een van de gerechten die ze hebben gemaakt.

OPMERKINGEN
Makkelijk en bijzonder lekker gerechtje. Als dessert. De Spanjaarden eten deze vaak als ontbijt, bij de koffie of bij een kop warme chocomelk.

Plaats een reactie