Velouté

Dit is een met eigeel en room gebonden soep. Je kunt dus van allerlei soepen een velouté maken, mits het gezeefde of gefilterde soepen zijn. (Dus geen brokken vlees, groenten of vermicelli erin.)

Een simpele groentevelouté

Maak een liter groentebouillon. Desnoods door blokjes in water op te lossen. Laat de bouillon wat afkoelen.
Neem twee eigelen en klop deze glad en voeg 2 dl room toe. Meng goed. (Of geen room, maar bijv. gesmolten – niet hete – roomboter.) Dit is een zgn. liaison.
Roer eerst een soeplepel bouillon door de liaison.
Voeg het geheel langzaam en al kloppende door de groentebouillon.
Pas op: het mag niet te heet zijn. Anders schift de boel.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.