Sinaasappelbavarois

bron: NRC
1 citroen; 5 – 7 perssinaasappels; 100 g suiker; 15 g gelatine; 250 ml slagroom; 2 eiwitten

Pers de citroen en sinaasappels uit en zeef het. U hebt 275 ml sap nodig.
Week de gelatine gedurende 10 minuten in koud water.
Laat de suiker, in een pannetje, in zo min mogelijk kokend water oplossen. Draai het vuur uit, voeg de gelatine toe en los het al roerend op. Voeg het vruchtensap toe.

Klop de eiwitten stijf in een schone kom. (Ontvet evt. met wat citroensap.) Klop ook de slagroom stijf. Meng eerst de slagroom door het vruchtensap en spatel er daarna zo voorzichtig mogelijk het eiwit door. Kwast een puddingvorm in met olie. Wacht tot de gelatine begint te werken en schenk het mengsel dan in de vorm.
Zet de pudding ongeveer vier uur in de koelkast. Maak de randen voorzichtig los, zet de vorm eventueel kort in heet water. Stort de bavarois op een schaal. Garneer met partjes sinaasappel en slagroom.

OPMERKINGEN
Variatie: met wat limoensap ipv citroen.

Plaats een reactie