Gebakken heliant

Heliant in pâte a frire

Uit: Ik kan koken (6e druk, 1931)
1 kg aardperen; 60 gr bloem; 2 eieren; ½ theel. suiker; zout; geraspte citroenschil; pils; frituurvet

De aardpeer is een heliantus (zonnebloem). In 'Ik kan koken' wordt dit recept gegeven voor langwerpige heliant-wortelstokken. Volgens mij kan je er ook gewoon aardperen voor gebruiken.
Ze worden in beslag gefrituurd.

Neem kleine aardperen, schil ze dun en was ze. Kook ze enkele minuten in water met zout. Uit laten lekken. 
Meng de bloem, het zout, de suiker, de geraspte citroenschil, de eieren en zoveel bier tot men een dik, vloeibaar deeg krijgt (dit is net geen beslag). Laat dit plm. 10 minuten rusten. Neem het bovenste laagje eraf. 
Wikkel de knollen in het deeg en laat ze bruin bakken in frituurvet.

Nog niet gemaakt

Plaats een reactie