Gedroogde caigua’s

Uit de keuken van MergenMetz
Ingrediënten: caigua's (olijfkomkommers)

Gedroogde caigua's - breed.jpg

Snijd de steelaanzet er af. Halveer de caigua's en verwijder de zaden en de zaadlijst. Dit is een makkelijke klus. Maar veel caigua's betekent ook wel even werken.
Droog ze 10 (tien) uur op 50o C. Klaar.

5 oktober 2013

Gedroogde caigua's [1].jpgCaigua's, zo heten ze in Peru. Wij noemen ze olijfkomkommer, omdat ze klein (olijfgroot) kunnen worden geoogst en smaken naar komkommer. Maar in het land van herkomst (Amazonegebied) kunnen ze zo groot worden als pakweg twee paprika's. Daar snijden ze de vruchten doormidden en vullen het met gehakt- of vismengsels.
Zo niet in de Lage Landen. Daar blijven de vruchten, vanwege het seizoen, klein – iets van 7 à 10 cm.

We hebben een fikse oogst. We eten ons er suf aan. Omdat het een ontzettend gezonde groente is, zijn er in de handel poeders e.d. Dat bracht me op het idee om er eens een aantal te drogen.
Met succes.
Zonder zout of wat dan ook is het een zeer smakelijke groentechip.

OPMERKINGEN
Wij hebben een droogapparaat; een dörrer van Stockli. Wel zo handig. Ook om paddenstoelen mee te drogen. Of appeltjes. (Kijk hier eens.)

Plaats een reactie