Eenvoudige Griekse courgettesalade

Kolokithi me feta salata
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totaal
2 uur 30 min
 

Koude salade met courgette, dille en feta. Wel èchte feta gebruiken in deze salade. Niet dat vieze aftreksel, die kaugom van koemelk.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Voor: 4 personen
Auteur: Madhur Jaffrey’s Vegetarische Gerechten
Ingredienten
  • 650 gr kleine courgettes;
  • 4 eetl. olijfolie;
  • 3 eetl. citroensap;
  • 2 eetl. fijngehakte dille;
  • 115 gram feta
Bereiding
  1. Courgettes van kop en staart ontdoen. In de lengte in vieren snijden. Als de courgettes te groot zijn, de kwarten nog een keer doorsnijden.
  2. Zet alvast een ruime pan water op. En zet alvast een bak koud water klaar.
  3. Snijdt de repen in ca. 3 cm lange stukjes.
  4. Even blancheren tot ze beetgaar zijn. Dat is in een twee à drie minuten. Test!
  5. Afgieten en snel in een bak koud water terugkoelen.
  6. Uit lekken in een vergiet, eventueel met een schone theedoek drogen.
  7. Verkruimel de feta en schep alles door de afgekoelde courgettestukjes.
  8. Zet in de koelkast en koud opdienen.
Opmerkingen

Lekkere, frisse, doch niet spectaculaire salade. Iets meer citroensap dan aangegeven geeft wat meer "ballen".  Ennuh.... Kook absoluut niet te lang, hè.


14 juli 2005
Ik had geen verse dille meer in de tuin. Gedroogde gebruikt.


3 augustus 2011
Weer eens gemaakt. En nu dus met de foto erbij.


18 juli 2018
Met zijn twaalfen gegeten. Dit was een bijgerecht bij de Tunesische stoof met schapenvlees.

Plaats een reactie

Waardering