Hapje van gepofte aardpeertjes

Kleine aardpeertjes van ca 2½ cm diameter; appel- of perenstroop, evenveel blaadjes basilicum; olijfolie; teentje knoflook; laurierblaadje(s); grof zout

Hapje van gepofte aardpeertjes 2 - breed.jpg

Was de aardpeertjes, schrob ze desnoods schoon. Maar ze worden niet geschild. Droog ze. Kneus de laurier of snijd ze in reepjes. Hak het teentje knoflook zeer fijn – nou vooruit: de knoflookpers mag ook weer eens een keer. Hussel de aardperen met de olie, knoflook, laurier en leg ze in een schaal of op een bakplaat. Wat grof zout erover draaien. 
Zet gedurende tja, oven- en aardpeerafhankelijk, een kwartier tot een half uur in een voorverwarmde oven op 190-2000 C.
Kijk af en toe of ze niet de neiging hebben tot scheuren en uitstulpen.

Hapje van gepofte aardpeertjes 1.jpg

Uit de oven halen. Ze zijn nu vrij zacht. Even laten afkoelen. Blaadje basilicum eromheen en met een prikker vast zetten. Likje stroop erop. Klaar.

Lekkkkeeeeeeerrrrrrrrrrrr!

24 november 2011 
Afgelopen weekeinde het aardpeerfestival bezocht. En daar serveerden de Vrienden dit hapje. Corlijn stuurde me later het recept. Dus maken!
Het viel goed in de smaak. En eerlijk gezegd: een gepofte aardpeer zo, sec, vind ik lekkerder dan met een blaadje basilicum eromheen. Maar het oog wil ook wat.

OPMERKINGEN
Normaliter krijgen de varks de kleinere aardperen….. arme dieren.

1 gedachte over “Hapje van gepofte aardpeertjes”

  1. Aardperen ik had er nog nooit van gehoord. Ik zag ze in de winkel, de Spar Matze op het Noordereiland, Rotterdam. Zij hebben van die houten kratjes met biologische groenten.
    Ik heb met de kaasschaaf heel dun geschild en in fijne plakjes gesneden, daarna in de pan frituren. Geen chips meer nodig.

    Beantwoorden

Plaats een reactie