Kabeljauw op wortelen en koolrabi

Kabeljauw op koolrabi en wortelen
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
20 min
 

Een doodsimpel en verrassend smakend visgerecht op een bedje van koolrabi en wortel. Met wat dille. Kan met kabejauw of andere vis.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Duits
Voor: 4 Peronen
Ingredienten
  • 2 st koolrabi (ca. 250 gr p st) geschild en gehalveerd
  • 500 gr wortelen geschild
  • 2 st ui of sjalot in dunne (halve) ringen
  • olijfolie
  • peper uit de molen en zout
  • scherpe mosterd (niet superscherp)
  • wat water
  • 4 st filets (100-150 gr/st) kabeljauw of andere vis
  • dille
Bereiding
  1. Snijd de helften koolrabi in plakken van ½ cm dik;

  2. Snijd de wortelen in ½ cm dikke schijven;

  3. Verhit een scheut olie in een stevige pan. Smoor de ringen sjalot of ui op matig vuur tot ze wat glazig zijn;

  4. Voeg de plakken koolrabi en wortel toe en breng op smaak met zout en peper;

  5. Meng circa 6 eetlepels water en 3 theelepels moesterd en giet dit bij de groenten, roer goed door. Leg het deksel op de pan en laat pakweg tien minuten stoven op laag vuur;

  6. Bestrooi de visfilets rondom met wat zout en peper. Leg ze op de groenten. Het deksel er weer op en een minuut of vijf stoven. Misschien tien. Je ziet het vanzelf wel.

  7. Bestrooi met dille. Laat nog even stoven en serveer dan.

Opmerkingen
  • Kan zonder meer worden gegeten, maar gaat goed met mooie, verse, stevige aardappeltjes.
  • Qua vis is kabeljauw mooi, maar koolvis of schelvis zijn mooie vervangers. Ook makreelfilets kan.

23 september 2022
Er staat nog koolrabi in de moestuin! En wat voor koolrabi, ras superschmelz. Die worden groot en verhouten niet. Zegt men. Er staan een vijftal fikse. De allergrootste blijft tot het laatste moment. Deze is ruim 1100 gram. Voor dit gerecht hebben we dus niet de hele koolrabi gebruikt.
“Is het wat?”
“Ja, lekker,” zegt mrs. M. Waarvan akte. Het is nu op de site opgenomen.

Ik dacht dat ik kabeljauw in de vriezer had liggen, na ontdooien bleek het makreelfilets te zijn. Smaakte ook uitstekend.

Plaats een reactie

Waardering