Makreel met rabarbersaus

bron: Cook: Smart, Seasonal Recipes for Hungry People (Thomasina Miers)
4 verse makrelen van ca. 250 gr. per stuk; olijfolie; peper & zout; rabarbersaus

Onthoofd de makrelen, als dat al niet door de vishandelaar is gebeurd. Spoel ze nog eens onder de kraan schoon. Dep ze droog en leg ze op een bakblik of -plaat. Besprenkel de vissen met olijfolie en strooi er de versgemalen peper en zout over. (Besprenkel evt. ook met wat cider.)

Terwijl u de rabarbersaus maakt: grill de vis in de oven op 2200 C. Na ca. 10 minuten, als het visvlees makkelijk van het graat loslaat, is de vis klaar.

OPMERKINGEN
1)    Thomasina Miers won BBC Masterchef in 2005. Voordat ze aan dit programma meedeed, was ze voornamelijk kookschrijfster.
2)    In de titel van haar boek staat 'seasonal recipes'. Mrs. Miers serveert de vis met gekookte bietjes en een mierikswortelsausje (mierikswortel en crème fraîche). Maar als het rabarberseizoen is, zijn er geen bietjes (tenzij uit de winkel). En eigenlijk ook geen verse mierikswortel (tenzij uit de diepvries).
3)    Makreel is volgens de viswijzer een tweede keus-vis. Dat wil zeggen: de Noordzee-makreel eten we niet meer met goed fatsoen, want die is er nog amper, en de Noord-Atlantische makreel wordt wel op een deugdelijke wijze gevangen. Makreel is het hele jaar verkrijgbaar.

Plaats een reactie