Marokkaanse Tuinbonensalade

Marokkaanse Tuinbonensalade
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totaal
2 uur
 

Een koud gerecht met tuinbonen, citroen en verse koriander. En natuurlijk wat kruiderij.

Gang: Bijgerecht
Keuken: marokkaans
Voor: 2 Personen
Auteur: Norbert Mergen
Ingredienten
  • 1 kg verse tuinbonen in dop (300-400 gr gedopt)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt (kwartier rust)
  • scheut olijfolie
  • 1 st citroen (rasp + sap)
  • 2 eetl vers korianderblad, gehakt
  • pietsie cayennepeper
  • 1 theel paprikapoeder
  • ½ theel komijnpoeder
  • 8-10 st zwarte olijven, in ringen gesneden
  • zout
Bereiding
  1. Kook de gedopte tuinbonen ca. 10 minuten. Afgieten, even koud water erover en dan uit laten lekken en af laten koelen.

  2. Als de knof ongeveer een kwartier geleden is gehakt – dan zijn namelijk de gezonde stoffen voldoende vrijgekomen – dan olijfolie in een koekenpan verwarmen. Bak de knof met de poeders zachtjes gaar.

  3. Vuur uit, citroensap en -rasp erdoor roeren.

  4. Neem een schaal en meng daarin de bonen, de inhoud van de koekenpan, de ringen olijven en de gehakte koriander goed door elkaar. Zout naar smaak. Zet in de koelkast en laat het lekker goed koud worden.


30 juni 2022
We genieten van de tuinbonen. Rentpayer heet dit ras. Ooit gekregen via de Heritage Seed Library waarvoor we zaden vermeerderden. Tot Brexit. Sindsdien is het verzenden van zaad over de Noordzee opeens een heikele zaak geworden en moeten er dure gezondheidsverklaringen aan worden toegevoegd. Stel je voor dat er een gevaarlijke ziekte op zit.

Aangezien het vandaag weer een snoeihete dag was – gevolgd door een onweersbui in de vroege avond – was deze koude salade dubbel smakelijk. Koud aanbevolen!

Plaats een reactie

Waardering