Stevig gegrilde duimdikke stukken courgettes in een saus van 'nduja en witte wijn. Met een zweem citroensap erover. Goddelijk zomers gerecht.
- 6 st medium grote courgettes, in (duim-)dikke plakken
- 3 tenen knoflook, in dunne schijfjes gesneden (kwartier tevoren, dus begin hiermee)
- 90 gr 'ndjua of zeer zachte pittige chorizo
- scheut(en) witte wijn
- bosje peterselie, blad gehakt
- 1 st citroen
- olijfolie/arachideolie
- zout, als je dat nodig vindt
-
Smeer de grillpan in met arachideolie (die kan tegen grote hitte) en verhit te pan gloeiend heet
-
Parallel hieraan alvast de olijfolie in de koekenpan langzaam opwarmen.
-
Grill de courgettebrokken tot de zwarte sporen beginnen te vertonen. Keer wel even om 🙂
-
Bak de knoflook heel even aan in de koekenpan. Doe dan de 'nduja erbij en roer die los.
-
Na een paar minuten een goede slok wijn bij de 'nduja en roer er met een vork een saus van.
-
Let op het grillen.
-
Als de saus te droog is, nog wat wijn erbij
-
Doe de gegrilde stukken courgette bij de saus in de koekenpan. Schep om.
-
Alle brokken in de rode saus? Vuur uit. Knijp er een citroen over uit en bestrooi met peterselie.
-
Schep op de borden en eet smakelijk!
12 augustus 2022
Veel courgettes en ‘nduja over van eergisteren. En dit is een werkelijk goddelijk gerecht. Voldoende maaltijd op een warme dag, waarbij je eetlust toch al is vergaan 🙂