![](https://mergenmetz.nl/wp-content/uploads/2022/08/Gegrilde-courgettes-met-ndujasaus-thumb-300x300.jpg)
Stevig gegrilde duimdikke stukken courgettes in een saus van 'nduja en witte wijn. Met een zweem citroensap erover. Goddelijk zomers gerecht.
- 6 st medium grote courgettes, in (duim-)dikke plakken
- 3 tenen knoflook, in dunne schijfjes gesneden (kwartier tevoren, dus begin hiermee)
- 90 gr 'ndjua of zeer zachte pittige chorizo
- scheut(en) witte wijn
- bosje peterselie, blad gehakt
- 1 st citroen
- olijfolie/arachideolie
- zout, als je dat nodig vindt
-
Smeer de grillpan in met arachideolie (die kan tegen grote hitte) en verhit te pan gloeiend heet
-
Parallel hieraan alvast de olijfolie in de koekenpan langzaam opwarmen.
-
Grill de courgettebrokken tot de zwarte sporen beginnen te vertonen. Keer wel even om 🙂
-
Bak de knoflook heel even aan in de koekenpan. Doe dan de 'nduja erbij en roer die los.
-
Na een paar minuten een goede slok wijn bij de 'nduja en roer er met een vork een saus van.
-
Let op het grillen.
-
Als de saus te droog is, nog wat wijn erbij
-
Doe de gegrilde stukken courgette bij de saus in de koekenpan. Schep om.
-
Alle brokken in de rode saus? Vuur uit. Knijp er een citroen over uit en bestrooi met peterselie.
-
Schep op de borden en eet smakelijk!
![](https://mergenmetz.nl/wp-content/uploads/2022/08/Gegrilde-courgettes-met-ndujasaus-grillpan-scaled.jpg)
![](https://mergenmetz.nl/wp-content/uploads/2022/08/Gegrilde-courgettes-met-ndujasaus-in-de-saus-scaled.jpg)
![](https://mergenmetz.nl/wp-content/uploads/2022/08/Gegrilde-courgettes-met-ndujasaus-peterselie-erover-scaled.jpg)
![](https://mergenmetz.nl/wp-content/uploads/2022/08/Gegrilde-courgettes-met-ndujasaus-op-t-bord-scaled.jpg)
12 augustus 2022
Veel courgettes en ‘nduja over van eergisteren. En dit is een werkelijk goddelijk gerecht. Voldoende maaltijd op een warme dag, waarbij je eetlust toch al is vergaan 🙂