Nederlandse yaconsoep

Inspiratie: Kook-eet-leef

500 gr yacon, geschild en in niet al te kleine blokjes; 1 ui, gesnipperd; scheut olijfolie; 2 tenen knoflook, geperst (en een kwartier laten liggen, lees dit boek); 1 l groentenbouillon; fikse scheut jenever (of twee); room naar smaak; peper en zout, naar smaak; hand peterselie, blad fijngehakt; croutons

nederlandse-yaconsoep-breed

Begin ruim op tijd, uren van tevoren, met het maken van deze soep.

Verhit in een stevige pan een scheut olijfolie en smoor de ui en yaconblokjes tot de beginnen te bruinen. Blus met een scheut jenever. Laat de jenever wat inkoken en doe dan de bouillon en knoflook erbij. Kook. Kook. Kook. Zeker een uur, misschien wel twee, tot de yacon zacht begint te worden.
Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met room, peper en zout. Proef af en misschien nog een scheutje jenever erbij?

U heeft tijd genoeg om van wat oud brood in een koekenpan met olie wat croutons te bakken.

Serveer met de croutons en wat peterselie erover


nederlandse-yaconsoep-bord-vol25 november 2016
Gemaakt en het was uitstekend van smaak. Yacon is wat zoetig van smaak, maar in deze soep met de peterselie en croutons is dat bijzonder. Lekker.


OPMERKINGEN
Yacon blijft doorgaans hard in allerlei hete gerechten. Na heel lange tijd wordt ze wat zachter.

;

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.