Trek de blaadjes van de munttakjes. (Bewaar de blaadjes voor straks!) Schil de rabarberstengels (met een dunschiller) en snijd ze in dunne plakjes.
Doe de rabarberschillen in een kleine pan, met het water, de suiker, vanillestokje, de munttakjes (dus zonder bladen) en het citroensap. Kook het gedurende een minuut of tien. Zeef de vloeistof en voeg de rabarberplakjes toe. Breng het aan de kook, haal van het vuur en laat afkoelen. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Serveer de soep koud met de munt eroverheen.
20 mei 2008
Gemaakt tijdens de Derde Dinsdag van Slow Food Rijnzoet.
Erg lekker.
22 mei 2014
Weer eens gemaakt voor onze mee-eters. Het weer is warm genoeg dezer dagen. Dus nu eindelijk ook de foto’s erbij.
OPMERKINGEN
1) Serveer in een klein kopje
2) Uitstekende zomersoep. Maar omdat rabarber na begin juli niet meer geoogst wordt, is het misschien verstandig wat rabarber (rauw) in te vriezen. In stukjes.