Was de paddenstoelen en snijd ze in reepjes. Verwijder desnoods de stelen. Zet de kasserol op matig vuur. Fruit al roerend de ui glazig geel in een paar eetlepels olijfolie.. Doe de knoflook erbij en bak al roerend totdat het mengsel echt goudgeel is. Doe de peterselie erbij. Een paar keer omscheppen. Doe de paddenstoelen erbij en een flink wat zout – anders wordt het snel te flauw. Roer alles door elkaar, zet het vuur wat hoger en doe het deksel op de pan. Een minuut of tien bakken. (Let op dat het niet aanbakt.) Doe de room en de klont roomboter er bij. Laat het op laag vuur wat inkoken.
Kook parallel aan het maken van de saus de pasta (bij voorkeur pappardelle). Uiteindelijk de pasta door de saus roeren en meng er ook de geraspte parmezaan doorheen.
Paddenstoelensaus
uit: Marcelle Cucina
600 gram gemengde paddenstoelen (boleten e.d.); 200 gr gehakte ui; 2 eetl. gehakte knoflook; 4 eetl. gehakte peterselie; peper; olijfolie; zout; 20 gr roomboter 2 dl kookroom; 100 gr. parmezaanse kaas