Eenvoudig te maken en zeer smakelijke maaltijd van precies wat het zegt. En een uitje en een teentje knoflook.
- 240-280 gr droge pasta (bijv. pappardelle of conchiglioni ) 4 x 70 gr od 4 x 60 gr
- 40 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
- klont roomboter
- 1 st ui, gesnipperd
- 1 eetl oregano, vers, fijngehakt
- 1 teen knoflook. minstens kwartier tevoren gehakt of geperst
- scheut (slag-)room
- peper uit de molen & zout
- 800 gr groodbladige spinazie
- wat vers geraspte Parmezaanse kaas om erover te strooien
-
Week het eenkhoorntjesbrood in warm water. Dat kan ruim tevoren. Daarna goed laten uitlekken en weekwater bewaren. Evebntueel wat kleine snijden.
-
De spinazie drie keer wassen en goed laten uitlekken. (Wij hebben de hele planten uit de tuin getrokken, knippen de wortel(s) met de onderste kiembladeren af en wassen de rest.)
-
Zet een pan met water op om straks de pasta in te koken. (Onze grote pasta kende 15 minuten kooktijd.)
-
In een andere pan, een stevige kasserol, een klont boter smelten en meteen de ui met knoflook glazig bakken
-
Ondertussen kook je de pasta.
-
Als de ui wat glazig wordt, de paddenstoelen erbij en even roerbakken. Als het te droog dreigt te worden een scheutje paddenstoelenweekwater erbij (zand ligt hopelijk op de bodem, dus opletten.)
-
Goede scheut room erbij en doorroeren. Wat peper en zout om het op smaak te brengen.
-
Dan de gewassen en uitgelekte spinazie erbij. En op matig vuur laten slinken. Regelmatig omscheppen.
-
Als de pasta gaar is, deze afgieten en bij de spinazie doen. Goed omscheppen, een proeven), op de borden en kaas erover.
28 mei 2021
Iedereen klaagt wel over het koele voorjaar, maar het is een uitstekend jaar voor spinazie. De vorige warme voorjaren deden de plant snel schieten.
Gedroogd eekhoorntjesbrood hebben we in overvloed liggen, dus fiks wat spinazie geoogst en dit gemaakt. Verrukkelijk! (Vond ook Marijke.)