Verrassend smakelijke pasta met een romige saus van knolselderij en gebakken knolselderblokjes en reepjes geroosterde paprika.
- ½-1 st knolselderij (afhankelijk van de grootte), in blokjes van pakweg 1 x 1 cm / 1½ x 1½ cm
- 300 gr droge penne (volkoren)
- 125 ml slagroom of vegetarische variant
- 4 st gegrilde paprika (uit pot) en in blokjes van ca. 2 cm
- 1 à 2 eetl platte peterselie, fijngehakt
- 3 eetl pijnboompitten
- zout en peper uit de molen
- scheut olie om te bakken (wij gebruiken arachide-olie)
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan (let op, het wordt zo zwart). Doe ze in een kom en zet weg.
-
Zet twee pannen met water op: één voor de pasta en één om knolselderijblokjes te koken.
-
Kook de helft van de knolselderijblokjes in een van de pannen in een minuut of twintig gaar.
-
Ondertussen in de koekenpan die eerst voor de pijnboompitten is gebruikt, een scheut olie verhitten en de andere helft van de knolselderijblokjes goudgeel / lichtbruin bakken. Dat duurt ook wel even,
-
Ben je de pasta al aan het koken?
-
Giet de gekookte knolselderijblokjes af – bewaar wat water – en pureer het met de room tot een ietwat stevige, niet te dikke, saus. Breng op smaak met peper en zout.
-
Pasta gaar? Afgieten en de knolselderijsaus erdoor roeren. En meng dan ook de blokjes knolselderij en stukjes paprika erdoor. En de helft van de peterselie.
-
Schep op de borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en pijnboompitten.
8 maart 2023
Er ligt nog een knolselderijtje in de koelkast. En mrs. M houdt niet van knolselderij. Op onze site staat al een recept voor pasta met knolselderij, maar na wat zoeken vond ik dit recept. In de winter eten we amper paprika, zeker geen verse, maar als dan uit pot. En laat er nu net nog een geopende pot in de koelkast staan. Enfin, ik moet zeggen dat dit een zeer smakelijk gerecht is. Het leuke is dat mrs. M vele malen raden moest voor ze op knolselderij kwam.