Pasta met prei, aardappel en hazelnoten

Fusilli met prei, aardappel, Parmezaanse kaas en hazelnoten
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
11 min
 

Deze pasta met prei is behoorlijk snel te maken. Apart en zeer smakelijk. En vegetarisch, dus iets dat vaker op tafel kan worden gezet.

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4 Personen
Auteur: Rachel Rody in The Guardian, 1 april 2024
Ingredienten
  • 2 st middelgrote vastkokende aardappels (roseval) in kleine blokjes (ca. ½ cm)
  • 300 gr korte pasta (fusilli, penne e.d.)
  • 2 st fikse prei, in lengte gehalveerd en in dunne halve maantjes gesneden
  • scheut olijfolie
  • klont boter
  • 2 handen Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 2 handen hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • peper uit de molen en zout
Bereiding
  1. Zet een pan water op. Als het kookt doen je er de aardappelblokjes in.

  2. Na enkele minuten de pasta bij de aardappels doen, beetje zout erbij en zachtjes laten koken.

  3. Parallel in een stevige pan een klontje boter en een beetje olijfolie verwarmen. Hierin smoor je de prei: beetje zout erbij, laag vuur en het deksel op de pan.

  4. Als de pasta gaar is deze door een zeef afgieten (een vergiet is wellicht te grof voor de aardappelblokjes).

  5. De prei zal nu ook wel mooi zijn gesmoord. Doe de pasta en aardappelblokjes bij de prei. Schep alles goed door.

  6. Schep er een deel van de kaas door. Draai er wat peper over. En eventueel een klontje boter erdoor.

  7. Schep op de borden, nog wat kaas en hazelnoten erover. Serveer!

16 april 2024
Pasta met prei en hazelnoten. Het stond 1 april in de krant en het is dus geen grap. We hebben de hoeveelheden wel aangepast. Rachel Rody stelt 500 gram pasta voor (dat is 125 gr per persoon, waar 70 normaal is) en slechts 1 stevige prei. Wij eten liever groenten dan pasta. Dus onze foto’s zien er “groener” uit dan in The Guardian. Maar verder een snel te maken en smakelijke hap.

Plaats een reactie

Waardering