Schil de pastinaken, snij ze in blokjes. Stoof glazig in olijfolie met een klontje boter. Voeg de groentebouillon toe (of water met bouillonblokjes). Gaar koken – dit duurt een minuut of vijf – en met een staafmixer tot een romige soep maken. Op smaak brengen met peper, zout, garam masala en eventueel een scheutje sherry.
27 november 2005
Eigenlijk heb ik deze soep nog nooit gemaakt. Doordat ik geen groentebouillon had ontstond de paddestoelenvariant. Het succesnummer van vorige jaren – zie aldaar
28 februari 2010
We zijn net terug van vakantie. Gelukkig heeft het gedooid dus pastinaken, schorseneren en aardperen kunnen uit de grond worden gehaald. Terug van vakantie betekent ook veel opruimen, dus weinig tijd om te koken. Dit is een "snelle soep". Nu eindelijk eens gemaakt -na vijf jaar… tijd vliegt. Zonder peper (op) en met een tè grote scheut sherry is het ook een uitstekende soep.