Verder nodig: zes eenpersoons quichevormpjes
Verwarm de oven voor op 200o C.
Wrijf met de vingertoppen de boter door de bloem. Voeg 1 ei en 1 eetl. crème fraîche toe. Kneed alles snel tot een deegbal – zorg dat het niet warm wordt van je handen, anders handen koelen. Laat het deeg afgedekt een uur rusten in de koelkast.
Schep in een braadslede of iets dergelijks, de pompoen om met een eetlepel olijfolie en wat zout. Rooster de pompoen ca. 30 minuten in de oven.
Onderwijl: week het eekhoorntjesbrood in 200 ml lauw water. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Knijp daarna zoveel mogelijk water uit de paddestoelen. Hak ze grof. Bewaar het weekwater.
Als de pompoen (bijna) klaar is: neem een braadpan en doe de andere eetlepel olijfolie erin. Fruit de sjalot zachtjes gedurende ca. 5 minuten. Doe de paddestoelen erbij en de tijm en bak nog even door. Voeg de pompoen toe en breng goed op smaak met peper en zout. Af laten koelen.
Klop de 3 resterende eieren los met de rest van de crème fraîche en schep dit door het pompoenmengsel. Af laten koelen.
Rol het deeg uit tot een dunne lap. Snijd er zes rondjes uit die iets groter zijn dan de vormpjes. Druk het deeg in de vormpjes en prik enkele keren met een vork in de bodem. Verdeel de vulling. Bak ze midden in de oven in plm 40 minuten gaar. Laat ze 10 minuten rusten en haal ze uit de vormpjes. Zeef intussen het weekwater van de paddestoelen boven een steelpan. Verwarm het vocht, maar haal 'm ruim voor de kook van het vuur. Voeg de sojasaus en lecithinepoeder toe. Breng het met de staafmixer tot een schuimen. Serveer de taartjes op borden en lepel er wat schuim over.