Zeer eenvoudige pittig zoete groentenstoof met aardappel en spinazie. Erg lekker met wat rijst of bulgur.
- 1-2 ui, gesnipperd
- 600 gr aardappelen, geschild en in niet te kleine brokken
- 3-4 theel mangochutney (fikse theelepels)
- 2-3 eetl milde, groene currypasta
- 450 gr spinazie (of snijbietblad, in stukken, of nieuw-zeelanse spinazie)
- scheut olijfolie
- zout
- 150 ml water
-
Meng de chutney en kerriepasta met het water.
-
Verhit de olie in een kasserol en fruit de ui tot wat gebruind.
-
Voeg de aardappelen toe en het vermengde water. Doe het deksel op de pan en laat het ca. 20 minuten stoven. Het vocht wordt deels opgenomen door de aardappelen en als dat niet voldoende gebeurt: haal het deksel eraf.
-
Voeg de spinazie toe, doe het deksel weer op de pan en stoof tot de spinazie voldoende (beet)gaar is. Schep om, voeg wat zout toe.
-
Dien op met basmatirijst (wat je dus parallel hieraan moet hebben gekookt,)
- Nergens was mijn groene currypasta te bekennen. Dus ik heb een mengsel van 1½ eetl kerriepoeder, 3 tenen knoflook en wat geraspte gemberwortel (2 cm) genomen, met de vijzel vermalen. Wel met het water gemengd. Ook goed.
- Speel met de hoeveelheid currypasta en mangochutney. De een vindt pittig minder lekker.
- Koken in zuur. Chuntney is zuur. Als je verse sperziebonen in tomatensaus wil koken, duurt het een eeuwigheid eer ze gaar zijn. Zo ook bij de brokken aardappel in de chutney-currysaus. Of maak de aardappelblokken relatief klein, 1 x 1 of 1,5 x 1,5 cm
9 mei 2010
Dit recept staat al heel lang op mijn harde schijf. Hoe lang weet ik niet, maar ik heb gegoogled met de titel. Niets gevonden. Wat dan de bron was, weet ik niet. Niettemin: het is makkelijk (dus snel) en erg lekker. Het is spinazietijd, dus we nemen het ervan.
Een fraaie foto gemaakt….. en vervolgens de chip gedelete. Dus dit recept moet het zonder foto doen. Maar het was wel mooi.
17 oktober 2020
Foto! Ruim drie kwartier bezig geweest met het plukken en wassen van blad van Nieuw-Zeelandse spinazie. Joseph repareert de randen van de moestuinbedden met 3 cm dikke eiken planken. Hij was nogal ruw met de groente omgegaan. Breuk, modder, vergeeld, half afstervend. Dus beter maar nu eten wat nog goed is. En het is nog steeds erg lekker.