Squash soup

bron: Kleine Vegetariër

(Voor ca. 12 personen:) 2 kleine pompoenen, ongeschild, pitten verwijderen, in kleine stukken; 3 à 4 kleine tot medium courgettes, in blokjes; 4 uien, gesnipperd; 2 liter groentenbouillon; 2 eetl kerriepoeder; stuk (2 à 3 cm) verse gember, geschild en kleingesneden; 2 handen cashewnoten (indien ongebrand: roosteren in een droge koekenpan); korianderpoeder; scheut olijfolie; zout

In Amerikaanse (Angelsaksische) termen onderscheidt men summer squashes en winter squashes. In onze termen: courgettes en pompoenen. Omdat in deze soep van beiden wat gaat, noemen we het maar squash soup.

Bereiding

squash soup
(Met het aanhoudende mooie weer aten we buiten en daar is de foto genomen.)

Neem een stevige pan (kasserol) en verwarm de olijfolie op middelhoog vuur. Smoor de ui tot het glazig is. Doe er de brokken pompoen en courgette erbij, doe de kerriepoeder erbij en schep een paar maal goed om. Doe dan de bouillon erbij en laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen- en courgettebrokjes gaar genoeg zijn om te bewerken met een staafmixer. Pureren dus.
Breng op smaak met zout.

Voor het serveren wat cashewnoten in elke kop of bord en er wat korianderpoeder overheen strooien.

15 september 2014
Morgen komt een Bossche tuinclub de Eetbare Siertuin bekijken. Daarna gaan ze door naar een andere tuin en ze hebben ons zo gek gekregen dat ik een soep zou maken voor de lunch. Nu ja, we hebben er vanavond ook zelf van gegeten en mrs. M vond het lekker. Ik verwacht morgen dus instemmende geluiden.

Opmerkingen
Wij gebruiken de oranje hokkaido en een hele ordinaire groene courgette.

 

 

2 gedachten over “Squash soup”

Plaats een reactie