Witlof met appel

Bron: Odin
700 g witlof; scheutje olie; 4 appels; een aantal gedroogde abrikozen; twee handjes gemalen hazelnoten; kaneel; gemberpoeder of -siroop; peper en zout.

Maak de witlof schoon en kook de stronken een kwartiertje. Haal ze uit het water, even laten uitlekken en wat afkoelen en snijd ze in de lengte in kwarten. Schil de appels en snij ze in partjes (achtsten of kwarten, afhankelijk van de grootte van de appel). Snijd de gedroogde abrikozen door midden. Vet een ovenschaal in. Verwarm de oven op 200o C. Leg de witlofkwarten om en om in de schaal en leg er de appel- en abrikoospartjes tussen. Strook de hazelnoten erover. Zet de schaal twintig minuten tot een half uur in de oven. Opdienen met bijv. couscous of rijst. Of gebakken aardappels.

12 februari 2006
Dit was lekker en een bijzonder vrolijk gezicht. 

Plaats een reactie