Zoetzure peultjes met zeeduivel

uit: de keuken van Mergen-Metz
zeeduivelfilet in stukjes; 3 sjalotten, gesnipperd, 1 cm gemberwortel; scheut thaise saus; 1cm gemberwortel, fijngesneden of geraspt, 1 eetl. vissaus; sap van 1 limoen; 1 knoflookteen, geperst, evt. wat gembersiroop, bloem.

Thaise saus is een rode zoete pepersaus. Haal de stukjes zeeduivel door de bloem. Verhit de olie in de wok en roerbak de sjalot en knoflook een paar minuten. Doe de visstukjes erbij en roerbak ze gedurende een minuut of vier mee. Tenslotte de Thaise saus, gember, vissaus en limoensap erdoor roeren en de peultjes een minuut of wat meewokken. Opdienen met rijst.

12 juni 2006
De eerste substantiële hoeveelheid peultjes zijn er. Eindelijk. Na sla en snijbiet nu eens peultjes. Het moestuinseizoen is nu echt begonnen. (De tuinbonen vorderen ook al.) Ik heb een restant zeeduivelfilet van gisteren over. Vandaar dit eenvoudige en onverantwoorde recept.

OPMERKINGEN
Kan in principe met elke stevige witvis.

Plaats een reactie