11 februari 2023 – Kookworkshop ‘In de bonen’ [V]
€ 64,00
Uitverkocht
Beschrijving
Uitverkocht! Jammer. Maar op 11 februari 2023 organiseert Slow Foor Rijnzoet ook een peulvruchtenbijeenkomst op Landgoed Grootstal, vlak onder Nijmegen. Een leuk alternatief. Klik hier voor meer info
Op 10 februari 2023 is het wereld-peulvruchten-dag. En hoewel de oogsttijd voor verse bonen in de zomer is, eten we in de winter natuurlijk droogbonen. Je kunt met bonen meer doen dan je denkt: Maak er taart van, verrukkelijke salades, chili’s, curry’s en wat al niet meer. Minder vlees eten? Dan zijn zelf gemaakte hamburgers van bonen een fraai alternatief.
Het wordt een sprankelende workshop met deels vegetarische en deels veganistische recepten.
Dit gaan we zoal deze middag doen:
Eerste deel: een beetje achtergrond (met daarbij een kopje koffie of thee en iets lekkers)
- hoe gezond zijn bonen?
- bonen uit blik versus droogbonen
- welke soorten en rassen bonen zijn er allemaal
- toepassingen van bonen: van meel tot burger
Tweede deel: aan het werk
- maak zelf burgers van verse of gedroogde bonen
- en natuurlijk een of meerdere andere – niet-alledaagse – bonengerechten
- je ontvangt diverse recepten om thuis te proberen
We eindigen de middag met het proeven van de verschillende burgers en andere gerechten, onder het genot van een drankje.
Waar en wanneer?
Locatie: De Tuinen van MergenMetz in Doorwerth
Datum: zaterdag 11 februari 2023
Max aantal deelnemers: 10
Tijd: 14:00 – 17:30 uur
Deze workshop kunnen wij eventueel ook voor uw besloten gezelschap verzorgen. Prijs en programma kunnen dan in overleg afwijken bijvoorbeeld afhankelijk van het seizoen en het aantal deelnemers. Eventueel kan het dan ook volledig veganistisch.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.