12 oktober 2024 – Het Groot Paddenstoelen Diner [V]

 89,00

Op voorraad

Beschrijving

Het paddenstoelen diner, we organiseren het weer. Het was in 2022 twee maal bijzonder en een groot succes.

De Tuinen van MergenMetz organiseert in samenwerking met Pip Gilmore van Groene Takken een viergangen paddenstoelendiner-met-toelichting. Tussen de gangen door vertelt Pip Gilmore van Groene Takken allerlei wetenswaardigheden over de paddenstoelen die je eet. Voor dit diner hoef je geen geoefend paddenstoelenplukker of -kenner te zijn. Je eet, proeft, geniet en luistert wat Pip te vertellen heeft.

Er zijn veel meer paddenstoelen dan wat er in de supermarkt ligt. De natuur biedt allerlei lekkers, zoals eekhoorntjesbrood, berkenboleet, biefstukzwam, cantharellen, zwavelzwam (boskip) of sponszwam. Let wel: paddenstoelen zijn een natuurproduct en ze (buiten) kweken en vinden is geen exacte wetenschap. De weersomstandigheden verschillen per jaar. Dus wat u precies geserveerd krijgt hangt daar van af. Enige paddenstoelen kopen we in. Maar voor dit diner gaan we zeker ook op jacht. Dat wil zeggen: Pip jaagt. Dus het is afwachten waarmee ze komt. Tot de laatste dag!

Bij elke gang worden één of meer verschillende paddenstoelen gebruikt. En misschien komt wel een van deze op tafel: eryngii, witte koraalzwam, amandelpaddenstoel, beukenzwam, eikhaas en goudkopje. Zo ervaar je zelf de toepassing van de verse en diverse paddenstoelen in de gerechten en geniet van de smaak en de verhalen.

Voorafgaand aan dit diner is er in de middag een workshop ‘Van stam tot zwam’ waarin u veel leert over paddenstoelen en zelf ook een stam creëert waaruit op termijn paddenstoelen gaan groeien. Interesse? Kijk hier.

Details

Datum: 12 oktober 2024
Tijd: 17:30 uur tot ca. 21:00 uur
Locatie: De Tuinen van MergenMetz (route et cetera: zie ‘route en openingstijden’)
Prijs: € 89 p.p. incl dranken (er is water, sap, (alcoholvrij) bier en wijn) en een kop koffie of thee als afsluiting
Min en max aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12 personen (gelieve niet meer dan voor 4 personen te reserveren, anders wordt de tafel meer een vrienden- of familiediner waarbij een paar mensen aanschuiven. Dat willen we voor deze gelegenheid liever niet. Wilt u wel voor meer personen – familie, vrienden, werk – een eigen privé diner, mail ons dan.)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “12 oktober 2024 – Het Groot Paddenstoelen Diner [V]” te beoordelen