16 oktober 2022 – Lezing Peter van Berckel: Alles over fermenteren!

 20,00

Op voorraad

Beschrijving

Wat je altijd al over fermenteren had willen weten en na vandaag ook zelf kan gaan doen

Gefermenteerd voedsel is “verrot” lekker. En heel erg gezond. Het is eigenlijk een oeroude conserveringsmethode om voedsel lang – en duurzaam –  bewaren. Een heel bekende is natuurlijk zuurkool, maar ook droge worsten zijn het resultaat van fermentatie. Of neem kimchi, dat heel erg populair is.

Een nieuwe dimensie aan je moestuin
Groenten fermenteren is niet alleen gezond, het geeft ook een bijzondere smaakverandering. Je kunt heel veel groenten fermenteren: biet, kool, rabarber, radijs, aardpeer, noem maar op. (En anders: vraag het Peter 🙂

Peter van Berckel is Neerland’s specialist op het gebied van Japanse snelle fermentatie. Hij ontwikkelde de tsukémono workshop, schreef het gelijknamige boek (zie hier) en heeft ervaring in Japan opgedaan.

Het spreekt zowel de culi’s aan en de mensen die zich bezig houden met voeding en gezondheid.

Voordracht, demonstratie en proeverij

  • Peter vertelt vanmiddag over de historische en culturele context, technieken, gezondheidseffecten en geeft heldere definities.
  • Hij beantwoord ook alle vragen waarom je sowieso zelf zou gaan fermenteren.
  • Hij geeft ook een praktische demonstratie van zijn specialisatie: de pickle-perstechniek.
  • De voordracht wordt afgesloten met een proeverij.

Je kunt meer groenten fermenteren dan je denkt!

En vanzelfsprekend heeft Peter een stapel Tsukémono-boeken mee en allerlei pickle-persen die je ter plekke kan aanschaffen. (Het lijkt wel een Tupperware-party, ware het niet dat dit leuk en gezond is).

Datum: 16 oktober 2022
Tijd: 14:00 – 16:30 uur
Locatie: De Tuinen van MergenMetz (zie contact)
Aantal: Maximaal 20 deelnemers dus boek snel.
Prijs € 20 p.p. incl koffie/thee

 

 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “16 oktober 2022 – Lezing Peter van Berckel: Alles over fermenteren!” te beoordelen

Andere suggesties…