17 november 2019 – Workshop worst maken

17 november 2019 – Workshop worst maken

 65,00

Uitverkocht

Beschrijving

Eigen worst is goud waard.Om een keer in de praktijk te ervaren en daarna misschien voortaan thuis.


Pionieren

In 2007, voordat het een hype werd, verzorgde Anne Zeevalk van Annes Kookpunt (bestaat niet meer) bij MergenMetz de eerste workshops worst maken. Misschien wel in Nederland.
Wie weet. Elk jaar, elke maand, elke dag zijn er weer mensen die dichter bij de oorsprong van hun eten willen zijn. Misschien u ook?
November is slachtmaand.
Dus nu maken we worst: Verse worst (braadworst).

Zie hier over een workshop in Zevenaar, in 2011, waarbij ook een halve bonte bentheimer werd uitgebeend. De slager Franz Gerritschen had een tè gemechaniseerde slagerij.

Wat we gaan doen?

Worst maken is (varkens-)gehakt kruiden – neem desgewenst uw eigen recept mee – en dat heel goed mengen. Vervolgens gaan we met een semi-professionele worstpers in darmen persen. Een pers die u thuis ook zou kunnen gebruiken – er zijn ook nog meer eenvoudige.
Misschien benen we een half varken uit, om er gehakt van de maken. Dat is nog niet zeker. (En voor worst ook niet relevant.)

Aan het eind van de middag braden we enkele worsten en eten die op. En daarbij een glas wijn, bier of wat anders.

U krijgt allemaal een pak zelf gemaakte worst mee naar huis.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “17 november 2019 – Workshop worst maken” te beoordelen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.