2 juli 2023 – 10 jaar Eetbare Siertuin: Feestelijke en inspirerende lezing en rondleiding!

 35,00

Op voorraad

Beschrijving

De Eetbare Siertuin van MergenMetz bestaat 10 jaar!
Reden voor een feestje. En reden voor ons om onze kennis en ervaring met deze tuin vol eetbare vaste planten – op betrekkelijk arme zandgrond – nog eens extra in de etalage te zetten. Omdat het ontzettend leuk en lekker is om je eigen tuin eetbaar te maken.

Lees hier hoe het begon (in 2012 werd veel werk verricht, in 2013 gingen we open – sorry, maar dit is dus lang geleden gepost, ziet er niet zo gelikt uit als we anno 2023 verwachten.)

Maak je eigen tuin eetbaar
Je kunt veel meer eten dan wat de supermarkt biedt. En zelfs veel meer dan wat de moestuin of de boomgaard geeft. Wildplukken, hoe populair ook, heeft zo zijn nadelen: In een dichtbevolkt land als Nederland heeft de natuur rust nodig. Dus wij zeggen: Maak je eigen tuin eetbaar. Of start een buurt-, plantsoen- of schoolplein-initiatief met eetbare planten. En pluk!

Je tuin hoeft niet groot te zijn. Je hoeft ook geen ervaren tuinier te zijn. En het hoeft ook niet veel geld te kosten. Het kan zo simpel of ingewikkeld als je zelf wil.

Deze inspirerende middag bestaat uit:
1. Ontvangst met koffie of thee en een heerlijk eigen baksel of chocolade.
2. Voorstelronde en achtergrondinformatie over De Tuinen van MergenMetz.
3. Voordracht over de meest belangrijke aspecten van een Eetbare Siertuin, zoals bodem, ligging, en het principe van gelaagdheid. Ook passeren allerlei bomen, struiken en planten de revue. Eetbare, uiteraard.
4. Uitgebreide rondleiding door onze Eetbare Siertuin, om de bomen, struiken en planten in het echt te zien. En we delen onze ervaringen met deze tuin op arme zandgrond. Want denk maar niet dat alle planten uit 2012/2013 het hebben overleefd. De werkelijkheid is soms anders dan wat in veel plantenboeken staat gedrukt. Afhankelijk van het seizoen en het weer kunnen we uiteraard dingen ruiken en proeven, en genieten van mooie bloemen. Uiteraard kunt u vragen stellen!
5. Afsluiting en gelegenheid tot het aanschaffen van planten, zaden en boeken.

Kijk vooraf alvast in onze webwinkel want we hebben veel leuks!

Deelnemers aan deze inspiratiesessie krijgen de gelegenheid om het boek ‘De Eetbare Siertuin’ van Pascal Garbe en Didier Willery (door ons vertaald en bewerkt) met een mooie korting aan te schaffen. Heb je het al? Koop het dan met korting en geef het cadeau!

Let op: De focus van deze lezing en rondleiding ligt nadrukkelijk op planten die geschikt zijn voor tuinen op zanderige bodems (omdat wij daar ervaring mee hebben, en dat is dus onze expertise).
Let nog meer op: Deze inspiratiesessie is niet bedoeld voor hen die specifiek op zoek zijn naar informatie over tuinontwerp of al heel wat verder zijn met hun kennis en plannen over de eetbare tuin. Voor hen organiseren we in het najaar Academie Eetbare Siertuin onder leiding van Anthonet van Bergenhenegouwen. Dat is veel uitgebreider en diepgravender en biedt ruimschoots gelegenheid tot het bespreken van je specifieke tuinontwerp of dilemma’s.

Waar en wanneer?

Datum: 2 juli 2023
Tijd: 14:00 – 16:00 uur en meestal loopt het uit
Locatie: MergenMetz (zie contact)
Aantal: Maximaal 12 deelnemers dus boek snel.
Prijs € 35 p.p. incl koffie/thee – Vrienden gratis

 

Deze inspiratiesessie kunnen wij ook voor uw besloten gezelschap verzorgen. Tarief, timing en programma kan in overleg worden opgesteld. Combinatie  met ontbijt, lunch of borrel en hapje is mogelijk. Goed idee? Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “2 juli 2023 – 10 jaar Eetbare Siertuin: Feestelijke en inspirerende lezing en rondleiding!” te beoordelen