2 oktober 2022 – Workshop ‘Printen met planten’

 39,00

Uitverkocht

Beschrijving

Een try-out voor een creatieve nieuwe workshop – Dus nu voor een zacht prijsje!

Experimenteer met planten, verf, papier en textiel

Planten zijn lekker, gezond en prachtig. En inspirerend. In deze workshop gaan we op een creatieve, vrije, intuïtieve manier aan de slag met verf en bladeren, stengels, zaaddozen, pluimen… Of wat ons dan ook op dat moment in de natuur aanspreekt.

  1. We starten met een korte kennismaking – met elkaar en met De Tuinen van MergenMetz. Uiteraard drinken we daar een kop koffie of thee bij, met een eigen baksel of heerlijke chocolade.
  2. Daarna gaan we naar buiten voor een korte wandeling door bos, heide en/of tuin, om planten materiaal te verzamelen en ons te laten inspireren.
  3. Daarbij horen vertellingen over de natuur en de planten die een extra gelaagdheid aanbrengen. In ieder seizoen zullen de mogelijkheden anders zijn, maar we laten ons verrassen! Het verzamelen van de materialen in de natuur en in de tuin doen we uiteraard met respect.
  4. Het geplukte en verzamelde materiaal nemen we mee terug en sorteren we op onze grote tafel, waar ook andere materialen zoals papier, stukken textiel en (acryl)verf zijn klaargezet. Vervolgens kan iedereen aan de slag met wat opkomt.
  5. Het werken met de verf en plantenmaterialen doen we in principe buiten, op verschillende tafels die zijn klaargezet, indien nodig onder afdak of tent. Voor iedereen is voldoende werkruimte.

Deze workshop is geen vastomlijnde cursus waarin je leert op een bepaalde manier iets te maken, bijvoorbeeld met plantmotieven bedrukte kaarten. Het kan hoor. Maar we laten iedereen vrij om te maken wat zij/hij/hen zelf wil. En wil je met zelf meegebracht papier of textiel werken dan kan dat natuurlijk ook. Uiteraard is er deskundige begeleiding aanwezig om je op weg te helpen. Het idee is om de creativiteit te laten borrelen, mooie dingen te maken, en eventueel kun je er dan zelf thuis ook weer mee verder gaan.

Omdat we veel buiten zullen zijn, tijdens de wandeling en ook bij het creatieve werk, is het belangrijk om passende kleding aan te trekken. In elk geval stevige schoenen en kleding die bij de weersomstandigheden past. Wij hebben schorten en paraplu’s. Als het regent gaan we ook gewoon naar buiten!

Wat krijg je? Verschillende soorten (eenvoudig) papier, stukken textiel, acrylverf, kwasten, sponsjes, schorten, paraplu’s, koffie, thee, lekkers, water, etcetera
Hoe lang duurt het? 2,5 tot 3 uur
Wat kost het? Voor deze try-out houden we de prijs laag, slechts 39 euro!
Wat moet je meebrengen? Geschikte kleding en zin om je te laten inspireren
Moet je iets kunnen? Nee, iedereen kan meedoen, mits redelijk goed ter been

 


Pietje Snijders

Pietje Snijders begeleidt deze workshop. Zij ontwerpt collecties kussens, tafelkleden en sjaals van voornamelijk katoenen en linnen stoffen die zij bedrukt met planten. Dat kan zowel door een blad als stempel te gebruiken als met sjablonen of via zeefdruk. Het liefst werkt ze met de vers geplukt delen van de plant. En dat is wat wij in deze workshop gaan doen.

De natuur die overal om ons heen te vinden is, kan worden gebruikt om ons te inspireren. Pietje is in staat om met bloemen, bladeren en takjes een groep cursisten tot een verrassend resultaat op papier of stof te laten komen. En dat in slechts in één workshop.

Laat je verrassen! Want uit reacties van cursisten blijkt elke keer weer dat het werken met natuurlijke materialen tot verrassingen leidt. Ze leert je anders te kijken naar de natuur en hoe die toe te passen in een creatief proces. Door haar ervaring zorgt ze ervoor dat je met een hernieuwde blik naar huis gaat. Zoals de titel al zegt staat met plezier experimenteren centraal.

Pietje kennende zal zij jullie met bevlogenheid en kunde van begin tot het eind meenemen op deze spannende en creatieve reis.


Maartje van den Berg

Maartje van den Berg zal tijdens de workshop aanwezig zijn om te vertellen over De Tuinen van MergenMetz en om de wandeling te begeleiden. Zij kan inspirerend vertellen over de natuur en de planten.

Datum: 2 oktober 2022
Tijd: 13:30 – 16:30 uur
Locatie: De Tuinen van MergenMetz (zie contact)
Aantal: Maximaal 8 deelnemers dus boek snel.
Prijs € 39 p.p. incl koffie/thee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “2 oktober 2022 – Workshop ‘Printen met planten’” te beoordelen

Andere suggesties…