21 mei 2023 – Het Groot Paddenstoelendiner [V]

 78,00

Op voorraad

Beschrijving

Op 21 mei 2023 organiseert De Tuinen van MergenMetz in samenwerking met Groene Takken, voor de derde keer, een heus viergangen paddenstoelendiner-met-toelichting. Want tussen de gangen door vertelt Pip Gilmore van Groene Takken allerlei wetenswaardigheden over de paddenstoelen die je eet. Voor dit diner hoef je geen geoefend paddenstoelenplukker te zijn. Je eet, proeft en geniet en luistert wat Pip te vertellen heeft.

Er zijn namelijk meer paddenstoelen dan wat er in de supermarkt ligt. De natuur biedt allerlei lekkers, zoals eekhoorntjesbrood, berkenboleet, biefstukzwam, cantharellen, zwavelzwam (boskip) of sponszwam. Maar bedenk: Het aanbod is weers- en seizoensafhankelijk. Als het goed is zijn er in mei altijd wel morieljes, cantharellen en zwavelzwammen. (Voor dit diner gaan we niet zelf op jacht, maar kopen het van anderen die voor ons zoeken. Wij zelf zitten namelijk op droge, vrij arme zandgrond en elk terroir kent weer andere paddenstoelen.)

Bij elke gang worden één of meer verschillende paddenstoelen gebruikt. En misschien komt wel een van deze op tafel: eryngii, witte koraalzwam, amandelpaddenstoel, beukenzwam, eikhaas en goudkopje. Zo ervaar je zelf de toepassing van de verse en diverse paddenstoelen in de gerechten en geniet de smaak. En wie weet is er wel een truffel uit de Wageningse Truffelgaard 🙂 (Maar ik zou er niet op rekenen….)

Details

Datum: 21 mei 2023
Tijd: 17:00 uur tot ca. 20:30 uur
Locatie: De Tuinen van MergenMetz (route et cetera: zie ‘route en openingstijden’)
Prijs: € 78 p.p. incl dranken (er zijn sappen, alcoholvrij bier en natuurlijk ook wijnen)
Max. aantal deelnemers: 12 personen (gelieve niet meer dan voor 4 personen te reserveren, anders wordt de tafel meer een vrienden- of familiediner waarbij een paar mensen aanschuiven. Dat willen we niet. Wilt u wel voor meer personen – familie, vrienden, werk – een diner, mail ons dan.)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “21 mei 2023 – Het Groot Paddenstoelendiner [V]” te beoordelen