Chinese kwee (Pseudocydonia sinensis)

 24,50

Op voorraad

Beschrijving

Weer een andere kwee-achtige boom of struik. Ik ben er gek op en de kwee kan wat mij betreft niet genoeg opgehemeld worden.

Deze Chinese kwee (Pseudocydonia sinensis) moet niet verward worden met die andere heester die ook Chinese kwee genoemd wordt (Chaenomeles cathayensis). Ze zijn nauw verwant maar behoorlijk verschillend: Chaenomeles bloeit veel vroeger, heeft totaal ander blad, en stevige stekels. Pseudocydonia lijkt dan weer veel meer op de gewone Europese kweepeer (Cydonia oblonga) maar blijft wat smaller, met een meer opgaande vorm, terwijl Cydonia wat bolvormiger is.

Pseudocydonia sinensis heeft donkergroen blad, maar doordat het donzig is kan het grijzig lijken. De boom kan mooie herfstkleuren krijgen van geel tot rood. De mooie bloesem in april-mei is lichtroze, donkerder dan de Europese kweepeer. De grote donkergele vruchten zijn eetbaar en kun je op dezelfde manier gebruiken als Europese kweepeer, ze rijpen in ons klimaat pas laat af. De boom is goed winterhard en groeit tot een meter of 3-4.

Deze boompjes zijn al mooi groot, ongeveer 1,5 meter en goed geworteld. Zet ze op een warme, beschutte plek met goed afwaterende bodem.

LET OP: Wij kunnen planten helaas niet voor u verzenden, u kunt deze afhalen in Doorwerth op een moment dat u gelegen komt, u kunt dit aangeven in het ‘opmerkingen’ veld bij uw bestelling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chinese kwee (Pseudocydonia sinensis)” te beoordelen

Andere suggesties…