Kiespijnboom (Zanthoxylum americanum)

 5,50

Op voorraad

Beschrijving

Zanthoxylum americanum

Zeer stekelige heester of kleine boom waarvan de vruchten en het blad als specerij kunnen worden gebruikt, net als bij haar Chinese nichtje de Chezuanpeper. Ze hebben een pittige, peperige, wat metalige smaak. Bast en bessen werden altijd al voor medicinale doeleinden gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van de centraal-noordelijke staten van de VS, waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Onder andere tegen kiespijn. Vandaar de naam.

Leuk weetje: deze plant is directe familie van onze wijnruit, en is het meest noordelijk voorkomende lid van de citrusfamilie. Ze houden van doorlatende maar niet te droge grond en van een plek in de (half)schaduw. Kan zich via uitlopers ondergronds uitbreiden op een goede standplaats, dus fijn voor in een ondoordringbare eetbare haag. Maar vrijstaand kan natuurlijk ook.

Deze plantjes zijn nog klein.

LET OP: Wij kunnen planten helaas niet voor u verzenden, u kunt deze afhalen in Doorwerth op een moment dat u gelegen komt, u kunt dit aangeven in het ‘opmerkingen’ veld bij uw bestelling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kiespijnboom (Zanthoxylum americanum)” te beoordelen