Zanthoxylum stenophyllum (‘Chinese citroenpeperstruik’)

 7,50

Op voorraad

Beschrijving

Zanthoxylum stenophyllum

Zeer stekelige heester of kleine boom (1 tot 3 meter hoog maximaal) waarvan de vruchten en het blad als specerij kunnen worden gebruikt, net als bij haar meer bekende Chinese nichtje de Chezuanpeper (Zanthoxylum simulans). Het is een grote familie en iedere Zanthoxylum-soort heeft weer net een iets ander aroma. Koks zijn er gek op. Deze Z. stenophyllum, die van oorsprong uit Azië komt, heeft een wat meer citrus-achtige smaak. Maar sowieso ook pittig en wat tintelend. Een bijzonderheid zonder Nederlandse naam.

Groeit makkelijk op de meeste plaatsen mits niet ál te droog en niet ál te zware grond of vochtig in de winter. Mooi samengesteld blad

Leuk weetje: deze plant is directe familie van onze wijnruit, en een van de meest noordelijk voorkomende leden van de citrusfamilie. Ze houden van doorlatende maar niet te droge grond en van een plek in de zon of (half)schaduw. Kan zich via uitlopers ondergronds uitbreiden op een goede standplaats, dus fijn voor in een ondoordringbare eetbare haag. Maar vrijstaand kan natuurlijk ook.

Deze plantjes zijn nog klein.

LET OP: Wij kunnen planten helaas niet voor u verzenden, u kunt deze afhalen in Doorwerth op een moment dat u gelegen komt, u kunt dit aangeven in het ‘opmerkingen’ veld bij uw bestelling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zanthoxylum stenophyllum (‘Chinese citroenpeperstruik’)” te beoordelen

Andere suggesties…