Kiwi en kiwibes SET VAN 3 (Actinidia ‘Hayward’ + ‘Atlas’ + ‘Geneva’ of ‘Issai’)

 32,50

Op voorraad

Beschrijving

Actinidia deliciosa – Kiwi

Actinidia arguta – Kiwibes

Een vrouwelijke kiwi van het bekende ras ‘Hayward’ plus een mannelijke kiwi van het ras ‘Atlas’.
En daarbij een vrouwelijke kiwibes van het ras ‘Geneva’ (bruinrode vruchtjes) of ‘Issai’ (groene vruchtjes). Naar keuze zolang de voorraad strekt.

Leuk voor als je veel ruimte hebt. Kiwi en kiwibes zijn vrij sterk aan elkaar verwant. Daardoor kan de mannelijke kiwiplant ‘Atlas’ óók de vrouwelijke kiwibes bestuiven. Je kunt op deze manier dus met twee verschillende vrouwen en één man toch beide vruchten gaan oogsten.

(Heb je heel weinig ruimte, overweeg dan een zelfbestuivende kiwi te kopen, dan heb je er maar één nodig. Bijvoorbeeld de Solissimo, die hebben wij ook te koop).

De kiwi is overbekend als supermarkt vrucht die uit verre landen wordt ingevoerd. De plant doet het in ons klimaat prima, is alleen in de allerstrengste winters kwetsbaar. Jonge planten kunt u het best beschermen in de winter. De vruchten worden in ons klimaat niet altijd volledig rijp aan de plant, maar ze kunnen goed narijpen. Het is een sterke klimmer, zeer geschikt voor in het voedselbos. En mooi.
De kiwibes is minder bekend maar ook erg leuk. De vruchtjes lijken van binnen op een kiwi, maar zijn veel kleiner en hebben een dunne, gladde schil. Je eet ze dus ook als een bes, met schil en al. Ze groeien iets minder hard dan de gewone kiwi, verder vergelijkbaar.

Dit zijn robuuste planten, ongeveer een meter hoog, met veel groeikracht en goed geworteld.

LET OP: Wij kunnen planten helaas niet voor u verzenden, u kunt deze afhalen in Doorwerth op een moment dat u gelegen komt, u kunt dit aangeven in het ‘opmerkingen’ veld bij uw bestelling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kiwi en kiwibes SET VAN 3 (Actinidia ‘Hayward’ + ‘Atlas’ + ‘Geneva’ of ‘Issai’)” te beoordelen