Roomse kervel (zaad)

 3,00

Op voorraad

Beschrijving

Open Pollinated Seeds - logo 150x150
Klik voor tekst en uitleg

Myrrhis odorata

Een dankbare winterharde, vaste plant waarvan de bladen licht anijzig smaken, naar kervel dus. Het kan een forse plant worden; een gewoon huishouden heeft aan een plant voldoende. Het blad gebruik je in gerechten, rijpe zaden kan je bijv. bij inleggen van augurken gebruiken en zelfs de wortel is eetbaar – daarom hebben we meer dan 1 zaadje in het zakje 🙂

Het is ook een decoratieve plant in een Eetbare Siertuin of voedselbosrand.

Alles wat vroeger vreemd was, werd Rooms genoemd. Of Turks. Deze kervel komt oorspronkelijk uit de Pyreneeën en is nu in heel Europa te vinden. In het wild. Het vervelende is dat het dan lastig te onderscheiden is van dolle kervel en fluitenkruid. Of knolkervel, waarvan het blad niet eetbaar is. Dus beter is het in eigen tuin onder eigen toezicht te telen.

Hoeveelheid zaad/zakje: ca. 15 zaden
Hoogte: kan een forse plant worden, gaat tot 1 m of iets meer (bij ons)
Houdbaarheid (na oogst): 5 jaar (zaad is langer houdbaar als het koel, donker en luchtdicht wordt verpakt. Lees dit.)
Zaai-instructie: zaai buiten in een bedje, in het najaar. Roomse kervel kiemt pas als de vorst eroverheen is gegaan. Zou kalkrijke grond houden, maar dat is het bij ons niet en de plant doet het uitstekend, zaait zich ook uit. Houdt niet van volle zon en niet te droge grond (maar dat kan best heel droog zijn, merken we bij ons).

Een uitgebreide plantbeschrijving op onze website hebben we (nog) niet.


 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Roomse kervel (zaad)” te beoordelen