
Thee van gedroogd yaconblad. Een lichtgroene kruidig, smakelijke thee. Oogst de mooie bladeren en laat ze in de zon drogen of gebruik een dörrer. Dat levert heel veel thee!
- Mooi yaconblad, gedroogd en verkruimeld
- citroenschil (optioneel)
-
Doe een normale hoeveelheid in een theezak of -ei. Laat tien minuten trekken in (kokend) heet water. Het levert een lichtgroene, smakelijke thee. Het kan oxideren en dan bruin worden. Is geen probleem. Doet groene thee ook 🙂
-
Mengen met citroenschil kan ook. Het zal het iets frisser maken
Er wordt ook thee van gedroogde wortel gemaakt.



11 november 2017
We hebben de yacon geoogst. Maar voor de oogst heel veel mooi blad geplukt en dat op de droger bij 30 graden gedroogd. Duurt even. Het enorme blad krimpt aanzienlijk.
In de zomer gebruiken we voor het drogen een wasdroogrek. Die staat dan wel in de schaduw. In de zon wordt het blad bruin.
Gezondheid


In de handel zo’n € 2,50 voor 20 à 25 zakjes.
Het is een smakelijke thee. Het is ook in de handel en dan worden de volgende gezondheidsclaims meegegeven. We sommen ze op, voor wat het waard is: veel antioxidanten, tot wel 7 x meer dan vitamine C, verlaagt gehalte aan bloedsuiker (bloedglucosespiegel), (dus) geschikt voor diabetici of hen die obees zijn (en nog geen diabeet), kankerwerend, verbetering immuunsysteem.