Noedels met oesterzwammen en peultjes

Oesterzwammen met peultjes en Chinese noedels

Een bijzonder makkelijk en o zo smakelijk vegetarisch roerbakgerecht. Helemaal ideaal voor degene met peultjes en een stammetje oesterzwammen in de tuin.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Brits – Nederlands
Auteur: Nigella Lawson inspireerde
Ingredienten
  • 300 gr gedroogde eiernoedels
  • 2 eetl arachide of andere olie
  • 1 eetl sesamolie
  • 1 st Spaanse of rode peper, fijngehakt
  • 1 st ui, gesnipperd
  • 300 gr oesterzwammen, gescheurd in repen
  • 2 eetl lichte sojasaus
  • 4 eetl vers korianderblad, gehakt
  • 350 gr peultjes (schoongemaakt)
Bereiding
  1. Kook de noedels in een pan lichtgezouten water. Als ze gaar zijn afgieten door een vergiet en naspoelen met koud water. Uit laten lekken.

  2. Neem een wok of ruime braadpan. Verhit de oliën en roerbak de Spaanse peper en de ui een minuutje.

  3. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak nog een minuut of twee.

  4. Dan de speultjes erdoor roeren en niet lang daarna de uitgelekte noedels.

  5. Nog even door en door verwarmen en mengen, de sojasaus erdoor en de helft van de koriander.

  6. Schep op borden en strooi er nog wat koriander over.


22 juni 2021
Voor het eerst met De Tuinen van MergenMetz stonden we op een ontzettend leuke markt bij De Groene Afslag, langs de A1 bij Laren/Blaricum/Bussum.
Vlak voor we inpakten en naar huis zouden gaan kocht ik twee bakken kleurige oesterzwammen (roze, geel en de meer bekende grauwe) bij de kraam van Flynn Organics. En daar moet je dan wat mee. Dit was één bak.
Zeer smakelijk! En gisteren aten we dit – niet vegetarisch.

Plaats een reactie

Waardering