Uitstekend en vlot te bereiden maal van spinazie met kabeljauw in een gele curry van gember, ui, kurkuma en gerookt paprikapoeder.
- 250 gr kabeljauwfilet, in hapklare brokken
- 1 st ui, fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes (kwartier tevoren)
- duim stuk gember, geraspt (je kunt de schil meeraspen)
- 400 gr kokosmelk
- 1 theel garam massala
- 1 theel kurkuma
- 1 theel gerookt paprikapoeder
- 300 gr verse spinazie of snijbietblad
- arachideolie
- rijst (gekookt, bijv. basmati) of naanbrood
- zout
-
Meng in een kommetje alle kruiden. Gebruik pakweg de helft ervan om de vis te kruiden.
-
Neem een stevige pan. Verwarm een scheut(je) olie.
-
Voeg ui, knoflook en gember toe en roerbak op matig vuur.
-
Als de ui zacht is, de rest van de kruiden toevoegen. Minuutje roerbakken.
-
Doe de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat het een paar minuten wat inkoken.
-
Voeg dan de vis en spinazie/snijbiet toe. Doe het deksel op de pan en laat vijf of meer minuten stoven, tot het blad gaar is en natuurlijk ook de vis.
-
Kruid bij, naar smaak en serveer.
- De voorbereidingstijd is bij ons altijd langer: we halen de groenten vers uit de tuin. Dan drie keer wassen.
- De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij een pot Thaise gele curry hebben (en groene en rode) dus wij hebben niet alle kruiden gebruikt. Die zitten daar al in verwerkt.
4 juni 2024
De moestuin loopt door het weer, weken achter. En de spinazie is traag, maar door een week of drie elke avond rond 22:30 uur slakken te wezen vangen, is er toch een leuke hoeveelheid te oogsten.
En dit is gewoon een makkelijk en smakelijk gerecht.