Spaghetti met zeekraal

Spaghetti con asparagi di mare
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
15 min
 

Een zeer smakelijke en supersnel te maken pastagerecht met zeekraal (en wat lamsoor). Smoren in boter, flink wat peper erover en wat citroenzeste en smullen maar!

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4 Personen
Auteur: Made by Ellen maar dan ietsje anders
Ingredienten
  • 400 gr spaghetti of linguine
  • 500 gr zeekraal, schoon en van harde steeltjes ontdaan
  • wat lamsoor (dus zeeaster) (optioneel)
  • kloeke klont boter of ghee (in Italië uiteraard olijfolie)
  • 1 st citroen, alleen zeste/rasp van de schil
  • peper uit de molen
  • scheut droge witte wijn
  • 1 st rode of Spaanse peper, fijngesneden (optioneel)
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes (optioneel)
  • vers geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereiding
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen

  2. Ondertussen in een ruime koekenpan de boter op matig vuur smelten en de groenten in de pan doen. (En de optionele groenten als rode peper, knoflook erdoor.) Het hoeft eigenlijk niet te garen, misschien, als je wat lamsoor erbij hebt, om dat blad iets slapper te maken.

  3. Giet de pasta af, bewaar een beetje kookwater.

  4. Meng de pasta door de groenten, dat is wel even mengen, maar dan krijg je ook wat. Eventueel wat kookwater erbij.

  5. Scheut wijn erdoor roeren.

  6. Flink wat peper erover draaien, citroenzeste erbij en serveren!

Opmerkingen

Wij volgden Ellen, niet het Italiaanse recept, hoewel we alles in huis hebben.

30 juni 2025
We hadden een kist, 1 kg, Franse zeekraal en dat, met een pond lamsoor en andere groenten over de tafels van de Lousiana Crawfish Boil gedrapeerd. (Dat organiseerden wij op 29 juni j.l.) En stiekem een beetje achtergehouden voor ons tweeën. Mrs M vond het zeer smakelijk. Dus daar deden we het voor.

Plaats een reactie

Waardering