Voor 5 euro proeft u India
Okay, de kok komt uit Nepal, maar voor eten gelden geen staatsgrenzen. Voor € 5 p.p. een bordje heus Indiaas eten: gemarineerde tandoori kippendij of een spies met groenten, naanbrood, Indiase koriandersaus en Indiase Raita. Alles vers uit de oven of de vorige dag uit verse producten gemaakt. Niets uit een ‘potje’.
Twee hele grote tandoor ovens staan te gloeien
Maak kennis met de tandoor oven. Speciaal voor deze gelegenheid demonstreert een Nepalese kok hoe ermee om te gaan. Hoe u zelf ècht naanbrood kunt maken en ervaar hoeveel sneller bijv. kip gaar is ten opzichte van een barbecue.
Wij vinden een tandoor oven leuker dan een bbq. Lees dit.
Kip tandoori en naan
Dat is gekruide kip, gegaard in een tandoori oven. Heel wat anders dan een uit het pakje van Knorr U kunt genieten van de heuse kip tandoori met passende Indiase/Nepalese sauzen.
Voor recepten kijkt u op Tandoorblog.
U kunt ter plekke een oven kopen
Er komen alvast drie kleine ovens mee, in de oorspronkelijk houten krat. Made in India. En uiteraard ook de accessoires. Kijk hier voor alle modellen. (Als u denkt: ik wil een medium of wat anders, mail hen dan hier.)
Beste
We gaan binnen kort een indiaase restaurant openen.
Heeft u ervaring met tandoor?
Met vriendelijke groet,
We hebben zelf een kleine, dat werkt leuk. En snel. Maar verder geen bedreven tandoor-kokers. Om naanbrood in een tandoor te bakken, is er een grote(re) nodig dan die wij hebben. Het brood wordt tegen de binnenwand gekleefd om te bakken. Dat werkt uitstekend. Maar bij een kleine tandoor is dat te dicht op de gloeiende kolen. De importeur van de tandoors is er mee gestopt. Het was te veel gedoe om ze in India gemaakt te krijgen en (vooral) te exporteren. En de markt in Nederland en België moet ook nog worden ontwikkeld. Kortom, einde oefening.