Bedankt Letta

Zaterdag 10 september 2022 namen de standhouders van Hex afscheid van organisator Letta Proper-Pranger.

De rozen van Hex

Deze bijlage is speciaal gemaakt voor Maartje. Telkens als wij op Hex komen, raakt zij verdwaasd door de grote diversiteit aan rozen.

Pompoenpitolie

Pompoenpitolie wordt geperst uit geroosterde pompoenpitten. De olie wordt meest koud, maar kan ook warm – niet heet – gebruikt in salades en dergelijke. In Oostenrijk is de Steierisches Kürbiskernöl een gekende specialiteit, met een beschermde geografische aanduiding.

Florentine

Het woord ‘florentine’ in de naam van gerechten, verwijst naar Catharinia de’ Medici en Florence. Voorwaarde lijkt wel dat er spinazie in moet zitten.

2017 Sint Jan – Velt en boeken

Velt is een actieve vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. Van oorsprong Vlaams, maar groeiend in Nederland. Leden hebben allerlei voordelen en er zijn talloze lokale afdelingen. Velt is aanwezig tijdens Sint Jan bij MergenMetz.

2017 Sint-Jan – Herboristengilde

In onze Eetbare Siertuin liggen vier vlakken waar het Herboristengilde heilzame planten heeft staan. Op deze dag zijn gildeleden aanwezig om onder andere alles te vertellen over heilzame kruiden en bovenal natuurlijk Sint-Janskruid. En natuurlijk hoe u zelf een zalf of olie kunt maken.