Bron: 101cookbooks
Waar ‘Pierce Street’ in de titel van het gerecht voor staat, is ons niet duidelijk. Er is geen noemenswaardig persoon met die naam. Maar Franklin Pierce, de veertiende president van de Verenigde Staten, wordt in veel Amerikaanse steden bedacht met een Pierce Street. In de tekst bij het recept op de site van Heidi Swanson wordt het in elk geval niet verklaard. Misschien is Pierce Street wel iets als ‘dorpstraat’ (heel gewoon) of ‘een rommeltje’.
Genoeg voor 12 personen:
Scheut olijfolie; 1 grote of twee kleinere uien, gesnipperd; 2 sjalotten, gesnipperd; 8 tenen knoflook, fijngehakt; 1 eetl verse gember, fijngehakt; 3 eetl chilipoeder; 1 theel gemalen komijn; 1 groene peper, fijngehakt; 1 à 2 theel gerookt paprikapoeder; 1 groot blik tomaten, fijngeknepen; 2,5 ltr groentebouillon; 200 gr gekookte kikkererwten; 500 gr linzen; 175 gr gort; 175 gr bulgur; zout naar smaak en voor erover: feta; extra olijfolie
Verhit de pot, olijfolie, uien en sjalotten er in. Als ze glazig worden de knoflook, gember, chilipoeder en komijnpoeder erdoor. Even omscheppen en dan de peper, tomaten, gerookte paprikapoeder erin doen. Plus flink wat bouillon.
Doe de gort erbij. Breng weer aan de kook en roer goed door.
Na een minuut of vijf de kikkererwten, linzen en bulgur erbij doen.
Breng de temperatuur omlaag
en laat het geheel een tijdje sudderen. Dat is vermoedelijk een half uur, als de linzen en gort gaar zijn.Voeg desgewenst wat bouillon toe. Breng op smaak met zout.
Serveer met wat feta, geitenkaas, een streepje olijfolie, een dot Griekse/Trukse yoghurt.
6 juni 2014
De oude en de nieuwe leden van de GroenLinks fractie in de gemeente Renkum hadden MergenMetz als locatie gekozen voor hun fractiedag. Naast presentaties, kennis uitwisselen en vermaak werd er buiten gekookt boven vuren. Oerkoken heet dat.
Dit gerecht werd geserveerd met een of twee plakken flæskesteg een Deense traditionele varkensvleesspecialiteit. Dus uiteindelijk niet zo vegetarisch. In dit geval.
Opmerkingen
Wij hebben de 500 gr linzen verdeeld in rode en Le Puy-linzen. De eerste koken tot pap. De tweede blijven heel. Een volgende keer houden we het op Le Puy.