Samenwerkende Tuinen

Maak uw dag compleet

Deze tuinen in de (omgeving van de) gemeente Renkum werken samen om u een onvergetelijke dag te geven. Verschillende tuinen van verschillende aard. Boeiend, spannend, leerzaam.

Voor groepen zijn totaal-arrangementen mogelijk. Neem in dat geval contact met ons op.

Tuin De Lage Oorsprong

Het prachtig op de stuwwal gelegen landgoed De Lage Oorsprong raakte na WOII in verval. De villa De Oorsprong was ernstig beschadigd en is opgeruimd. Pas in 2004 is de draad opgevat de tuin te restaureren en in 2009 is ze opengesteld.
Het is een bijzonder fraai aangelegde overwegend siertuin die talloze kamers in verschillende stijlen kent. Het beplantingsplan is van Jacqueline van der Kloet. Er zijn regelmatig nieuwe beeldententoonstellingen of openluchtvoorstellingen.
Website: De Lage Oorsprong

  

De tuinen van MergenMetz

De tuinen van MergenMetz hebben als duidelijke rode draad: voedsel en dan met name groenten. Biodiversiteit is belangrijk. De pakweg 300 m2 biologische moestuin

telt veel historische gewassen en rassen. De ca. 1800 m2 grote Eetbare Siertuin, ontworpen door Buro Harro, toont wat er allemaal nog meer eetbaar is. Dat wat u niet in het schap van de groentenboer vindt en onze (over-)grootouders nog aten. Anthonetta van Bergenhenegouwen maakte het beplantingsschema. In deze tuin ligt de Herboristentuin, die door het Herboristengilde wordt onderhouden.
Website: MergenMetz

 

De Ommuurde Tuin

 

Plaats een reactie